"Witaj podróżniku, witaj w świecie Ttvib, może przyłączysz sie do nas? Może zostaniesz na dłużej?..."
Imię/b] Mabh
[b]Nazwisko: Ornora
Ksywka: "Szalona"
Rasa: Llychlynuerka
Płeć/b] Żeńska
[b]Profesja: Łucznik
Historia i umiejętności:
"Urodziłam się w Zlotozyle razem z mym bratem. Tam dorastaliśmy, poznawając kultury wielu ludów. Jako rodzina dużo podróżowaliśmy, a jako iż mój ojciec i matka byli rycerskimi, nauczyli mnie strzelać z łuku i posługiwać się sztyletami, zarówno rzucanymi, jak i myśliwskimi. Poza tym podstawowe czynności, by przetrwać w dziczy, rozpalanie ogniska, oprawianie zwierzyny, takie tam... Teraz, gdy już trochę podrosłam, brat zabrał mnie na wspólną podróż po świecie. I tak oto jestem."
Ekwipunek:
Poza paroma sukienkami, twardy gorset z wyprawionej skóry i lewy karwasz łuczniczy. Na nogach wysokie kozaki na całe łydki. Łuk refleksyjny i kołczan ze 23 strzałami stalowymi, przewiązanymi przez plecy. U pasa chowa trzy sztylety do rzucania i jeden ostry, myśliwski.
[b]Wygląd/b]
Posturą niewyróżniająca się wśród innych dziewek. Brązowe włosy i ciemne, również brązowe oczy. Cechą charakterystyczną jest duża ilość małych piegów, przez co jej twarz łatwo daje się zapamiętać.
Ostatnio edytowany przez Eghita (2013-12-10 07:11:05)